Hur bära ringar på båda händerna – En guide för damer

Spread the love

Ringar har en alldeles speciell prägel i vårt samhälle. Människor har burit ringar och många andra typer av smycken så långt tillbaka i tiden att de faktiskt används för att bestämma om en art var människor eller inte. Man kan till exempel se att när neandertalare började bära smycken så berodde det på att de fått kontakt med den moderna människan, som var tillräckligt avancerad i sitt tänkande för att utsmycka sig. Särskilt de smycken som kvinnor bar var en symbol på hennes plats i samhället. På det viset har det fortsatt och det finns ingenting som tyder på att trenden med smycken som en symbol på status kommer att avta på något sätt. Men hur ska man då bära dessa ringar?

wear rings

Hur kvinnor, och män också för den delen, bär sina smycken har det diskuterats i årtusenden. Det finns traditioner med att bära mycket smycken och att bära dessa smycken mycket synligt men det finns också traditioner med att bära ett begränsat antal smycken och att bära dessa smycken mindre synligt – men det betyder inte nödvändigtvis att smyckena ska vara mindre värdefulla, det kan vara precis tvärt om.

Hur ska man välja ringar i relation till sin klänning

När det gäller mer moderna trender som gäller ringar och hur dessa bäst ska bäras kan man till exempel jämföra en kvinnas ringar med den aftonklänning hon bär. Det säger väl sig självt att hon inte kan bära vilka ringar som helst till en aftonklänning men hon kan nog ta sig väl så stora friheter. Det går förstås att bära både guld och diamanter till en aftonklänning men det kanske inte är passande att bära ringar på alla fingrarna, eller ens på fler än två fingrar – och på en av dessa ska hon kanske bära både förlovningsringen och vigselringen om hon är gift.

Hur många ringar kan man bära, kan man ha ringar på båda händerna

På det finger som man inte bär sin vigselring kan man dock ta ut svängarna lite och bära en ring som man har lite personlig prägel på. Det kan förstås vara favoritringen man bär men det kan också vara en ring som är vansinnigt dyr, om man nu vill visa upp status med sitt val av ring. Det kan vara en ring av guld men det kan också vara en diamantring. Valet är helt och hållet kvinnas själv. Men vi kan nog lugnt säga att det är fint att bära ringar på båda händerna, så länge som man inte har ringar på alla fingrarna.

Var hittar man mer om ringar och hur man bär dem

När det gäller att hitta mer information om ringar kan man konsultera till exempel en butik som JJ’s House. De har ett stort utbud av information om hur man bär olika smycken tillsammans med olika kläder så det är bara att läsa på och låta sig inspireras. Det finns också andra typer av kläder som man kan ha ring till.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *